dilluns, 3 de novembre del 2014

AAVP71 w/EEAK (PART I, CONSTRUCCIÓ)

         

El model utilitzat és la Referència 7233 de Dragon, que es diferencia de les altres dues versions que té en cartera aquesta marca en què inclou la protecció denominada EAAK (Enhanced Applique Armor Kit), corresponent a un sistema de plaques metàl · liques disposades en els costats del vehicle que incrementa la seva supervivència fins projectils de 14.5 mm en detriment d'incrementar el seu pes en gairebé 2000 kg

El kit, com tots, té els seus avantatges i inconvenients. Potser l'avantatge més important és ser un model que només comercialitza Dragon amb els estàndards propis de la marca, és a dir bon detallat però amb elements clarament millorables que intentaré descriure a continuació.
- TORRETA.
Després de revisar diferents fotos de la torreta i comparar-les amb el model, hi ha tres punts a millorar.
  1. Al voltant de la torreta s'aprecia una mena d'estructura que sobresurt en tots els marges laterals de la mateixa i que s'han realitzat amb tiretes de evergreen.
  2. La estrutura del periscopi del comandant que ve en el kit és molt basta i ha de millorar-se respecte a l'original. Per això he decidit tallar en sec i refer tota l'estructura.
  3. La planxa situada entre la metralladora 12,7 mm i el llançagranades de 40 mm té forma de falca que acaba en punta. Al kit, com la torre, ve en dues peces, aquesta falca ve acabada en forma de trapezi i cal polir per rebaixar el gruix i deixar el més semblant possible a l'original.
- XASSÍS.

Aquí és on he trobat el pitjor error del kit. La unió de les dues peces que el conformen no té un bon encaix. Encara sort que en fer la versió amb EAAK, aquest defecte s'amaga en gran part perquè si no hauria de fer força treball al llarg dels dos costats que, a més, té detalls gravats que haurien de ser refets. A continuació es mostren les fotos del delicte on es pot apreciar la unió de les peces.
El treball a realitzar sobre el xassís es centra en eliminar les nanses que vénen com a part del motlle, refer el periscopi a la torreta i la boca del tub d'escapament que ve cec, fer amb evergreen els inexistents marcs laterals de la porta del darrere i omplir amb massilla de dos components uns buits que en el model de Dragon serveixen per a l'encaix d'una espècie de "caixes" en les plaques EAAK que tampoc entenc el perquè d'aquestes .
Finalment vaig decidir substituir les plaques blindades del sostre perquè son molt primes i els reblons quasi no es veuen.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada