dimecres, 12 de novembre de 2014

KV1, FRONT ORIENTAL 1941 (PART I)


Des que vaig comprar el nombre de la sèrie Concord "Armor Battles on the Eastern front 1941-1942" aquesta foto sempre m'ha atret:
CONSTRUCCIÓ

Per això he utilitzat la maqueta de Trumpeter (Ref. 07230) que, com sempre, barreja bons detalls amb altres dolents de collons (el pitjor són les orugues d'aquest plàstic fastigós que utilitza aquesta marca). Al principi no vaig trobar cap referència clara de la transmissió que es veu amb les comportes posteriors quan aquestes estan obertes com a la foto i per això vaig deixar-ho sense modificar. Com no em va acabar d'agradar, ho vaig aparcar...durant tres anys.

Després de gairebé tres anys d'oblit (Juny 2010- Juliol 2013), al maig vaig reprendre aquest projecte gràcies que uns dies abans, navegant per la xarxa vaig posar al cercador "KV1 Tank gearbox" i vaig trobar un enllaç que em va donar una idea de què es podia veure a través de les comportes situades sobre la transmissió . Això em va donar forces per reprendre aquest treball i decidir-me a fer unes millores que en el seu moment no vaig fer (i que crec que va ser el motiu per abandonar fa tres anys). Com es pot veure m'he dedicat a foradar la maqueta per fer-li les reixes de ventilació del motor, els forats als tubs d'escapament i sobretot a eliminar comportes de transmissió.

A més s'ha realitzat una pseudoimitació de la transmissió gràcies a les fotos de l'enllaç anterior però sense matar-me molt en el detall, ja que només s'intuirà un cop acabat el vehicle. La transmissió s'ha realitzat a partir de peces sobrants de resina, evergreen, paper d'alumini i rodes sobrants d'un model KV1 de la marca PST.
PINTURA
A l'hora de pintar, com és un vehicle que va inclinat he decidit exagerar la llum zenital del vehicle perquè ajudi a la sensació de verticalitat. Per això, he seguit aquest procés (totes pintures de Tamiya).

1. Base: Verd Oliva (XF58)+ Verd Fosc (XF61)+ Caqui (XF49)
2. Llum: Verd Oliva (XF58)+Caqui (XF49)+ Ante (XF55)+ Verd Fosc (molt poquet)
3. Llums pronunciades: Verd Oliva (XF58)+Caqui (XF49)+ Ante (XF55), incrementar aquest darrer.
Amb posterioritat, he decidit incrementar algunes zones amb olis per donar-li més intensitat, ja que als processos posteriors això quedarà molt atenuat. Per això  he utilitzat els següents olis de MigProductions: Industrial Earth, Blanc i Groc.

Després es van fer diferents rentats amb olis de MigProduction, Industrial Earth, Marró Óxid Fosc i Negre. Perfilats amb Esmalts de AKInteractive i desgast amb acrilics de Vallejo (Verd Rus+Sorra Fosca pels més superficials i Negre+Camo Pardo Negre pels més fondos).
Finalment, així és com es porta ara, s'ha realitzat un "weathering" general al vehicle intentant equilibrar el que veig a la foto original i unes poques llicències per fer-ho una mica atractiu a la vista ja que el vehicle sembla cobert d'una capa de pols bastant uniforme. Per això he utilitzat pigments de MigProductions (pols i gotes seques), olis de MigProductions (taques i marques de brutícia), acrilics de Vallejo (gotes seques i marques de brutícia)i esmalts de AKInteractive (taques d'oli i grassa i marques de brutícia) segons l'efecte buscat. Aquest és el resultat:
I com quedarà al seu lloc i amb l'acompanyament de figures (totes de Preiser, modificades atenent a la foto):Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada